Zoals jullie misschien weten ben ik dol op baksels met appels erin verwerkt. Dus ik vond het tijd voor een nieuw recept. Toen ik dan ook twee heerlijke potjes lemoncurd had gemaakt, naar het recept van Laura’s Bakery wist ik het ineens. Ik ga een appeltaart maken met lemoncurd. Ik werd hier ook nog op Facebook op gewezen, dus meerdere mensen zijn liefhebber van dit frisse baksel!

Hieronder deel ik met jullie het recept. Het recept voor lemoncurd staat al op mijn blog. Ik maak het daar met sinaasappels en heb het sinaasappelcurd genoemd. Vervang voor dit recept de sinaasappels door citroenen om de frisse smaak van de lemoncurd terug te proeven in de taart.

Ingredienten appeltaart met lemoncurd

Appeltaartdeeg

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram boter
  • snuf zout
  • 1 ei

Vulling

  • 2 eetlepels paneermeel
  • half recept lemoncurd
  • 7 appels
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 1 scheutje citroensap

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier en/of vet in met boter. Ik heb een vlaaivorm gebruikt van Le Creuset, 28 cm.

Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar totdat je een mooie bal krijgt. Leg deze bal daarna voor ongeveer een half uur/uur in de koelkast. Rol daarna uit en verdeel over de onderkant en de zijkant van de springvorm.

Verdeel twee eetlepels paneermeel over de bodem van de taart. Dit zorgt ervoor dat het deeg niet te vochtig wordt.

Verdeel de lemoncurd over de bodem van de taart.

Schil de appels en snijd 4 daarvan in kleine blokjes en 3 in dunne schijfjes. Doe bij de blokjes de suiker en besprekel er wat citroensap over heen. Verdeel de appelblokjes over de lemoncurd. Ook over de schijfjes appel doe je wat citroensap en deze leg je boven op de appelblokjes. Maak eerst een ring aan de buitenkant en leg de volgende ring iets over de andere heen. (zie foto)

Bak daarna in de oven voor ongeveer 60 minuten totdat het deeg goudbruin is en de appelschijfjes licht gekleurd.

Sprenkel er daarna eventueel nog wat citroensap overheen om verkleuren te voorkomen.

Geniet van deze heerlijke appeltaart met lemoncurd. Deze is echt perfect voor de lente en de zomer. Door de lemoncurd en de appels is de taart lekker fris.

Dit artikel bevat affiliate links. Dit kost jou niets extra en ik krijg een kleine commissie als je iets koopt. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Appeltaart met lemoncurd”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *