Deze lekkere Hollandse kaaskoekjes zijn echt een aanrader om eens te proberen. Een lekker zoutje wat de zoete baksels goed compenseert en bovendien niet moeilijk is om te maken. Deze kaaskoekjes zijn leuk om te serveren tijdens een borrelavond of een verjaardag. Een ander hartig hapje wat het altijd goed doet zijn deze mini-saucijzenbroodjes. Zo gemaakt en heel erg lekker.

Ingrediënten kaaskoekjes

  • 100 gram bloem
  • 75 gram maïzena
  • 200 gram geraspte kaas (150 gram voor de koekjes, rest is decoratie)
  • 2 eieren (1 voor in het deeg, de andere om te koekjes  te bestrijken)
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram boter
  • decoratie: kaas en peper

Met bovenstaande ingrediënten maak je 2 bakplaten met koekjes.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Kneed 150 gram kaas, bloem, maïzena, melk, boter en 1 ei tot een samenhangend deeg. Dit kan met de hand of met behulp van een keukenmachine.

Rol het deeg dan op tot een worst en leg deze voor ongeveer 1 uur in de koelkast of een half uur in de diepvries.

Snijd dan dunne plakjes van het deeg en leg deze op de bakplaat. Klop het ei wat je over hebt los en strijk wat van het ei over de koekjes.

Daarna verdeel je het restant van de kaas en wat peper over de kaaskoekjes. Zout is niet nodig, aangezien de koekjes zout genoeg zijn door de kaas.

Zet voor ongeveer 30 minuten in de oven, totdat koekjes goudbruin en knapperig zijn geworden.

Ben jij meer van de hartige of van de zoete snacks?

Bron: Bakken, braden en grilleren – Miele


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Hollandse kaaskoekjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *