Pindakoeken

Pindakoeken. Aangezien ik nog al een chocoholic – een mega chocolade liefhebber dus – ben, maar ook wel eens een recept zonder chocolade wil delen, vroeg ik inspiratie bij mijn vrienden.

Eén gaf toen de tip om pindakoeken te maken, die had ze gezien bij Rudolph’s Bakery. Ik vond het een tof idee en bedacht dat het wel lekker zou zijn om pindakaas toe te voegen. Dus ik mikte wat pindakaas bij het recept van Rudolph. Daar krijgen de koeken een extra pinda-smaak van. Smaakt echt goed.

Ilse van Uit mijn keukentje, maakte ook pindakoeken met pindakaas, maar ging verder op bak-onderzoek, omdat de koeken uit de winkel geen pindakaas bevatten. Ik vind dat niet erg. Want deze koeken zijn heel fijn om te eten. Mijn moeder vindt het ook niet erg, want haar commentaar was: ‘ohhh, wat lekker, net als uit de winkel’. Dat is mooi, mam!

pindakoeken-2

Ingrediënten pindakoeken

  • 125 g bloem
  • 60 gram koude boter
  • 50 gram basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 snufje zout
  • 50 gram pinda’s
  • 30 gram pindakaas
  • 1 eiwit om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Mix, met handen of met deeghaak, bloem, boter, witte basterdsuiker, ei, zout en pindakaas tot een deeg. Verpak het deeg in plastic folie en leg voor 15 minuten in de koelkast.

Maak er daarna 16 balletjes van. Leg deze op de bakplaat. Duw de balletjes plat. Klop het eiwit los en strijk dit over het koekje. Verdeel er daarna de pinda’s overheen.

Bak in de oven voor 20 – 25 minuten totdat ze goudbruin zijn.

pindakoeken

pindakoeken-1

Ga jij deze pindakoeken maken?

PS. Je kan nu, ter ere van mijn verjaardag, jl. 23 oktober, een heerlijk pinda karamel chocoladereep winnen. Meedoen kan dit keer alleen via de Facebook-pagina. Klik hier voor het Facebook-bericht, om daar een reactie achter te laten.


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 Comments

  • Marga S. 25 oktober 2016 at 08:15

    Ooooh, lekker, bedankt voor dit recept!

    Reply
    • Lianne 25 oktober 2016 at 08:50

      Graag gedaan! Ga je aan het bakken vandaag? 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!