Pindakaasbrownies met Reese’s

Pindakaasbrownies: Als er een combinatie is die ik heerlijk vind, is dat de combi: pindakaas en chocolade. Ik dacht: ‘daar moet ik wat mee gaan doen’. Dus ik dook de keuken in en ging aan de slag met pindakaasbrownies. Bij de Xenos kocht ik een leuk doosje met Peanut Butter Reese’s pieces en daarmee decoreerde ik deze caloriebommetjes. Ach ja, moet zo af en dan kunnen toch? Het recept is niet lastig, dus iedereen kan ermee aan de slag.

pindakaas-brownies-2

Ingrediënten pindakaasbrownies

 • 150 gram bloem
 • 135 gram bruine basterdsuiker
 • 135 gram witte basterdsuiker
 • snufje zout
 • 40 gram cacaopoeder
 • 3 eieren
 • 150 ml zonnebloemolie
 • 3 theelepels vanille extract
 • 120 gram pure chocolade
 • 75 gram pindakaas
 • 50 gram peanutbutter reese’s pieces
 • eventueel: ongezouten pinda’s

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe eerst alle droge ingrediënten (bloem, bruine en witte basterdsuiker, cacaopoeder en snuf zout) in een kom en voeg daarna de natte ingrediënten (vanille extract, zonnebloemolie en ei) toe. Snijd de chocolade in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.

Mix het goed door elkaar totdat je een egaal mengsel hebt. Bekleed een bakvorm van 20 x 25 cm met bakpapier en vet de randen in met boter.

Verwarm de pindakaas in de magnetron zodat er een vloeibaar mengsel ontstaat. Verdeel wat eetlepels pindakaas over het beslag. Meng met een mes of satéprikker de pindakaas door het browniebeslag, zodat je een marmereffect krijgt. Meng niet te lang, het moet niet een geheel worden.

Verdeel daarna nog wat peanut butter reese’s pieces en eventueel wat ongezouten pinda’s over het beslag en zet daarna in de oven voor ongeveer 15 – 20 minuten. Van binnen is de brownie dan nog wat nat, maar laat je hem langer staan dan wordt de brownie droog. Dus niet bang zijn als je satéprikker er nog wat nat uit komt. De bovenkant moet wel hard zijn.

Snijd in stukken en geniet!

pindakaas-brownies

Wat vind jij: Pindakaas en chocolade een goede combinatie of is het niet voor jou bestemd?


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Maartje 18 oktober 2016 at 07:27

  Dag Lianne, de hoeveelheden van de natte ingrediënten staan niet vermeld!

  Reply
  • Lianne 18 oktober 2016 at 08:12

   Wat suf! Ik heb het aangepast hoor, dus je kunt aan het bakken. Veel plezier. 😀

   Reply
 • Sanne 21 oktober 2016 at 11:04

  Wauw! Deze zien er heerlijk uit:D Ik ben zelf ook dol op de combinatie pindakaas chocolade, jammer dat dat nog niet zo geïntegreerd is in Nederland!

  Reply
  • Lianne 21 oktober 2016 at 11:54

   Ha Sanne, dankjewel voor je enthousiaste reactie. Ja jammer he, moet echt verandering in komen vind ik, want het smaakt echt zo goed samen! Groetjes, Lianne

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!