Cake met aardbei-roomkaasvulling. Deze cake is heel simpel om te maken, maar heeft toch een heel leuk effect. Het is eigenlijk een soort kwarktaart cake en aangezien ik dol ben op kwarktaart is dit een perfecte match. Het enige waar je voor op moet letten is dat de cake niet breekt. Zorg er daarom voor dat je aan de zijkanten nog genoeg cake overlaat, zodat dit goed stevig blijft.

Dit recept komt van Tasty. In onderstaande video zie je hoe ze het maken. Heb jij nou een andere Tasty of Buzzfeed video met een recept wat ik zeker moet testen? Laat het mij weten.Β 

Cake met aardbei-roomkaasvulling

  • 1 vanillecake (recept)
  • 225 gram roomkaas
  • 55 gram poedersuiker
  • 1 theelepel citroenrasp
  • 150 gram aardbeien

Bereiding

Snij de binnenkant uit de cake. Houd aan de onderkant ongeveer 3-4 centimeter over en aan de zijkant ongeveer 2 centimeter.

Mix in een kom de roomkaas, poedersuiker en de citroensap tot een egaal en luchtig geheel.
Was de aardbeien, snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in kleine stukjes. Voeg daarna de aardbeien toe aan het roomkaas-mengsel.

Zet de cake op een bord en schenk het mengsel in de cake. Om breken te voorkomen kan je de cake in de cakevorm zetten met bakpapier. Laat het bakpapier aan de (lange) zijkanten erboven uitkomen. Zo kan je de cake gemakkelijk uit de cakevorm halen. Verkruimel een paar stukken cake die je uit de cake hebt gehaald boven de cake, zodat je een dikke kruimellaag krijgt.

Plaats de cake daarna in de koelkast voor minimaal 8 uur. Snijd de cake daarin in plakjes en geniet van de deze cake met aardbei-roomkaasvulling!

cake met aardbei-roomkaasvulling

Leuk alternatief op de gewone kwarktaart of blijf jij bij het oude?

Bron: Tasty


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen!Β *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Cake met aardbei-roomkaasvulling”
  1. Lekker! Ik las gisteren dat het heel goed en gezond te zijn om de dag te beginnen met chocoladecake. Het wetenschappelijk verhaal weet ik niet meer maar ik vond het een goed idee! Deze is ook vast om te smullen πŸ™‚

    1. Dat is niet slecht! Ga ik eens instellen. Ik heb er nog een liggen in de diepvries met Oreo. Het recept hiervan komt volgende week online. Ja en helemaal niet zo lastig. πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *