Gezondere kwarktaart

Allemaal een leuke vakantie gehad? Als ik eerlijk ben eet ik in de vakantie altijd minder gezond dan wanneer ik geen vakantie heb. Vandaar dat ik het tijd vond voor een wat gezonder recept. Dit keer voor kwarktaart! Deze gezondere kwarktaart is heel gemakkelijk om te maken en bovendien heb je maar 6 verschillende ingrediënten nodig!

De banaan heb ik toegevoegd om het wat zoeter te maken. Ben je nu een echte zoetekauw voeg dan nog wat honing toe, zodat het nog zoeter wordt. Houd je helemaal niet van deze gezonde taarten, maak dan deze mandarijn-kwarktaart of Charlotte Russe met aardbeien, gewoon met suiker en slagroom.

Nu eerst het recept van de gezondere kwarktaart!

Gezondere kwarktaart
Ingredienten gezondere kwarktaart

 • 15 dadels
 • 50 gram havermout / muesli
 • 4 eetlepels water
 • 500 gram kwark
 • 1 banaan
 • handje zomerfruit (diepvries)
 • 5 blaadjes gelatine + 2 eetlepels water

Bereiding

Deze gezondere kwarktaart is enorm gemakkelijk om te maken. Ik heb hiervoor een springvorm van 18 cm doorsnede gebruikt en die heb ik bekleed met bakpapier.

Ontpit de dadels. Doe deze samen met de havermout of muesli in een keukenmachine of staafmixer (hakmolen). Voeg hierbij wat water, ongeveer 4 eetlepels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Week daarna de gelatine in koud water. Doe de kwark met de banaan in de blender of keukenmachine en meng totdat je een geheel heb. Doe daarna de banaan-kwark met het zomerfruit in een kom en meng door elkaar. Haal na ongeveer 5 minuten de gelatine uit het water. Knijp dit uit en doe de 5 blaadjes in een pan. Voeg hierbij 2 eetlepels water en verwarm dit op het fornuis. Na ongeveer twee minuten is het goed verwarmt en is de gelatine opgelost. Voeg het gelatine-‘water’ daarna bij het kwarkmengsel en roer goed door.

Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat opstijven in de koelkast. 3 uur zal voldoende zijn, maar met een hele nacht weet je zeker dat het goed is. De volgende ochtend kan je dan heerlijk genieten van je gezondere kwarktaart, want dit kan best als ontbijt.

Gezondere kwarktaart 1

Wil je meer gezonde baksels zien? Ik maakte al eerder een gezondere monchoutaart en heb je nog verzoekjes laat deze dan achter in de reacties!


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

 • Annette van Doorn 12 augustus 2016 at 14:33

  Hoi zou je mij aub het recept van de (gezonde) monchoutaart willen toesturen?

  bvd. Annette van Doorn.

  Reply
 • Janine 16 augustus 2016 at 18:37

  Wat ziet het er ongelofelijk lekker uit!

  Reply
 • Anouk 12 augustus 2017 at 20:34

  De taart is heerlijk maar het is niet te adviseren als taart voor een verjaardag. Bij mij was hij erg zacht, het leek net pap..

  Reply
  • Lianne 14 augustus 2017 at 22:54

   O, dat is vreemd, want bij mij zag die eruit, zoals die op de foto staat. Misschien iets mis gegaan met de gelatine?

   Reply
 • Karin 24 maart 2018 at 22:17

  Beste Lianne, is er ook een alternatief voor de gelatine?

  Reply
  • Lianne 24 maart 2018 at 22:47

   Ja, je kunt agar agar gebruiken.

   Reply
 • Danielle 8 april 2018 at 18:47

  Ja bij mij ook :(.

  Reply
  • Lianne 9 april 2018 at 15:33

   Dat is gek! Ik ga hem binnenkort nog een keer maken en dan zal ik eens kijken of het mis gaat. Heb je voldoende gelatine gebruikt?

   Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!