Karamel brownies

Voor een high-tea zou ik miljonairskoek maken, een heerlijk hapje met chocolade en karamel. Maar later bedacht ik mij ik wilde wat anders iets met brownies en karamel. Dat moest wel een perfecte combinatie zijn! Na een korte zoektocht op vriend Google zag ik het recept van Laura en wat zagen die karamel brownies er kostelijk uit! Ik probeerde het recept en heb er niets aan veranderd, want dit is echt waanzinnig lekker!

En nu is het helemaal leuk, want het is feest! Ik heb het bloggen al een half jaar volgehouden en ik vind het nog leuk ook! 🙂 Aanstaande vrijdag meer erover en bovendien kan je dan een kook/bakboek winnen!

Karamel brownie

Als ik een nadeel mag bedenken aan deze brownies, mag eigenlijk niet, maar dan toch. Voordat je karamel hebt moet je drie uur wachten en dat is best lang. Maar dat los je gewoon op door meerdere blikjes gecondenseerde melk in een keer een metamorfose te geven tot karamel.

Ingrediënten (karamel brownies)

  • 60 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 75 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram pure chocolade
  • 1 el stroop
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillearoma
  • 100 gram bloem
  • 20 gram cacaopoeder
  • 0,5 tl bakpoeder

Bereiding

Smelt de boter, chocola, stroop en de suikers in een pannetje. Laat het mengsel daarna afkoelen. Meng in een andere kom de eieren en vanillearoma.

Brownies! Lekker

Voeg het afgekoelde chocolade mengsel toe aan de eieren en meng dit door elkaar. Doe de bloem, cacao en bakpoeder bij elkaar in een kom en zeef dit bij het mengsel. Spatel tot een egaal beslag.

Giet het beslag in een met bakpapier beklede vorm. Laura had een vorm van 20×20, ik 30×20, dus die van mij waren wat lager. Verdeel wat klodders dulce de leche over het browniebeslag. Met een mes meng je de karamel door het brownie beslag. Meng niet te lang door, het moet niet een geheel worden.

Bak de brownie in 30 minuten op 190 graden. De bovenkant ziet er droog en krokant uit na het bakken, maar de binnenkant is lekker zacht en smeuïg.

Laat de karamel brownies in de vorm afkoelen. Snijd daarna in stukken. Grote stukken zijn echt als gebakje, voor bij de koffie of high tea zou ik voor kleinere stukjes gaan.

Karamel brownies

Brownies maken zonder karamel kan ook, je kunt hiervoor bovenstaand recept gebruiken of deze lekkere brownies met chocolade stukjes erin.

Bron: Laura’s Bakery, karamel brownies


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 Comments

  • Mariska 7 juni 2016 at 09:51

    Ik wil ze uit m’n scherm pakken. Super lekker!

    Reply
    • Lianne 7 juni 2016 at 14:40

      Ja, ze zijn ook echt geweldig lekker! Je moet ze echt eens maken. 🙂

      Reply
  • My happy kitchen 7 juni 2016 at 19:40

    Lijkt me echt heerlijk, ben zowel dol op brownies als dulce de leche!

    Reply
    • Lianne 8 juni 2016 at 08:06

      Dan is dit het perfecte recept voor jou! 🙂

      Reply
  • Babs 8 juni 2016 at 21:45

    Wat zien ze er heerlijk uit, die ga ik ook een keertje maken 🙂

    Reply
    • Lianne 8 juni 2016 at 22:10

      Ja leuk! Laat je weten hoe ze smaakten? 🙂

      Reply
  • Eva 12 juni 2016 at 18:36

    Whaa dat ziet er heerlijk uit!!

    Reply
    • Lianne 13 juni 2016 at 09:44

      Ja he! 😀 Echt eens proberen.

      Reply
  • sarahgiebens 15 juni 2016 at 22:06

    Dat ziet er fantastisch lekker uit! Chocolade en karamel is altijd een goed idee 😉

    Reply
    • Lianne 15 juni 2016 at 22:09

      Ja zeker wel he! Ik vind het heerlijk! 🙂

      Reply
  • Rowan 16 juni 2016 at 20:21

    Oh wauw, lijkt mij heerlijk! Ik krijg nu meteen lekkere trek! 😉

    Reply
  • Link party: Keeping up with the bloggers #5 - Save the Mama 18 juni 2016 at 10:51

    […] -De zoetekauw – Karamel brownies […]

    Reply
  • Sammie 28 juni 2016 at 11:07

    Mmmm, ik hou van brownies en deze zien er heerlijk uit!

    Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!