Yoghurtbrokken met bosbessen

Een lekker fris receptje met een vooruitblik op het lekkere warme weer is het recept voor deze yoghurtbrokken. Het woord zegt het al: brokken gemaakt van yoghurt. Als je dat nou vies vind, doe het dan in een ijsjesvorm dan krijg je gewoon yoghurtijs en hoef je er ook niet met je vingers aan te zitten.

yoghurtbrokken met bosbes

Zoals ik al zei je hebt niet veel nodig dan een bak, yoghurt, fruit en wat honing.

Ingrediënten (1 bak yoghurtbrokken)

  • yoghurt
  • (diepvries)fruit
  • honing

Bereiding

Bekleed een bakblik of ovenschaal met bakpapier. Giet hier yoghurt voor zo’n 3 centimeter.
Doe hier over het fruit, je kunt ook gewoon diepvriesfruit gebruiken. Ik heb diepvries bosbessen gebruikt. Maar je kunt natuurlijk ook een ander soort fruit gebruiken.

how to yoghurtbrokken
Drizzel er daarna wat honing overheen. Of een andere zoetstof en zorg ervoor dat deze in de yoghurt trekt. Zet daarna voor zo’n 3 – 4 uur in de diepvries. Breek daarna de stukken in brokken en je kunt heerlijk genieten!

Follow


***** Hier vind je alle Sinterklaas recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

  • Mariska 8 april 2016 at 08:42

    Ziet er heerlijk uit! Heb nog nooit zoiets gemaakt, lijkt me erg lekker.

    Reply
    • Lianne 8 april 2016 at 08:44

      Het is smaakt lekker fris, dus dat heerlijk. Vooral nu het warme weer eraan komt. 🙂

      Reply
  • Marlies 8 april 2016 at 15:02

    Wat een leuk idee! Veel gezonder tussendoortje dan chocolade oid

    Reply
    • Lianne 8 april 2016 at 15:20

      Dankjewel! Jazeker en lekker fris. 🙂

      Reply
  • Nadine 16 september 2016 at 22:27

    Heerlijk lijkt me, kun je deze na het maken wel buiten de vriezer bewaren of moet alles gelijk op?

    Reply
    • Lianne 16 september 2016 at 23:31

      Ik zou ze in de vriezer bewaren. Het zijn eigenlijk soort yoghurtijsjes.

      Reply
  • Zoete recepten met weinig histamine | 28 oktober 2017 at 20:40

    […] Yoghurtbrokken met fruit naar keuze als gezonde snack […]

    Reply
  • Denise 18 november 2017 at 20:19

    Ze zien er zo lekker uit:) net gemaakt… maar de bovenkant blijft yoghurt…. terwijl de zeikant wel bevroren is… zit er nu wel al ruim 4 uur in? Klopt dit ?

    Reply
    • Lianne 18 november 2017 at 20:22

      Dat is eigenlijk wel vreemd ja. Je hebt het goed doorgeroerd, in de diepvries gezet voor minimaal 4 uur en nog even zacht? Ik zou niet goed kunnen zeggen hoe het komt. Omdat het bij mij echt bevroren was. Het wordt daarna wel snel weer wat zachter, maar zolang het in de diepvries staat is het hard.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!