Paasstol met spijs

Stol, je hebt paasstol en kerststol, een verschil is er niet tussen volgens mij, dus vandaar kort en krachtig: stol. Super lekker met een laagje roomboter en poedersuiker.
resultaat-krentenbrood-paasstol-stollenmix

Het nadeel van stollen die je koopt is dat er zo ontzettend veel spijs in zit. Vandaar dat ik op mijn blog het recept voor krentenbrood heb staan zonder spijs. Maar daar heb je wel een broodbakmachine voor nodig. Nu niet. Wel is het handig om een mix te gebruiken en ik raad daarbij de stollenmix van Molen ‘de Zwaluw’ bij jullie aan! Hier zit wel spijs in, maar omdat je het zelf maakt kan je zelf kijken hoeveel je doet. 🙂

Het leuke is dat ik ook een stollenmix pakket weg mag geven! In dit pakket zit een stollenmix, een bakje met hazelnoten, een bakje met spijs en een bakje met sukade. De stollenmix is voor twee stollen.

Ingrediënten (voor 1 stol)

 • 500 gram stollenmix
 • 100 gram gemengde noten
 • 100 gram sukade
 • 200 gram rozijnen
 • 300 ml water
 • ongeveer 100 gram spijs
 • poedersuiker

Bereiding

Kneed het water en de stollenmix en voeg hierbij de rozijnen, noten en sukade toe. Kneed totdat alles goed gemengd is en maak er een mooie bol van. Ik heb zelf eerst het water en de stollenmix in de mixer gedaan met deeghaken, totdat ik een deegje kreeg. Daarna heb ik bloem op het aanrecht gestrooid en het een beetje uitgevouwen, de rozijnen, sukade en noten heb ik toegevoegd en ik heb er een bol van gemaakt.

mengsel-rijzen-paasstol-krenten

Doe deze bol in een bak waarin je een beetje olie hebt gedaan, zodat die dadelijk niet blijven plakken. Laat 10 minuten rijzen op een warme plaats met een theedoek eroverheen. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de deegbol hierop. Maak daarna het model voor de stol, een grote ovaal. Leg een rol spijs niet helemaal in het midden en vouw de deegplak dicht. Laat 30 minuten rijzen op een warme plaats.

stol-voor-en-na-oven

Bak daarna af voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden. Daarna poedersuiker eroverheen en smullen maar!

Winactie

De winactie is verlopen. Grianda heeft het pakket gewonnen en haar wordt het pakket toegezonden. Bedankt allen voor het meedoen en hopelijk doen jullie met een volgende winactie weer mee. 🙂

Van Molen ‘de Zwaluw’ mag ik een pakket weggeven, wat in dit pakket zit heb je al kunnen lezen, hoe kan jij dit pakket in huis krijgen, dat is door het volgende te doen. Je mag natuurlijk ook meedoen voor je moeder, zus, buurvrouw, vriendin of iemand anders.

Wat moet je doen?
 • Laat een reactie achter met een geldig e-mailadres onder deze blogpost, zodat ik je kan bereiken als je dit pakket wint.
 • Like Molen ‘de Zwaluw’ op Facebook
 • Like De Zoetekauw op Facebook
Geen Facebook?

Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.

Deze producten heb ik opgestuurd gekregen, maar dat veranderd niets aan mijn smaak en mening.


***** Hier vind je alle Valentijn recepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

13 Comments

 • Jorieke Verhoeks 18 maart 2016 at 11:06

  Lijkt me heerlijk en makkelijk te maken. Leuk al die recepten en dat gratis. Doe dan ook graag mee om te winnen. Succes en ga zo door.

  Reply
  • Lianne 21 maart 2016 at 14:56

   Leuk dat je meedoet! 🙂

   Reply
 • Marga . 18 maart 2016 at 11:44

  Hmm, stol…maar wel met veel spijs hoor, lekker juist!
  Heb zelf paar jaar terug wel eens een stol gebakken maar dan geen mix gebruikt.

  Reply
  • Lianne 21 maart 2016 at 14:56

   Nou, dan kan jij je uitleven met het spijs, er zit nameljk genoeg bij. Leuk dat je meedoet Marga. 😀

   Reply
 • Grianda 18 maart 2016 at 13:13

  Hallo! Wat een leuke actie! Hier zijn ze gek op stol met spijs. Wij hebben sinds kort een broodbakmachine en zijn nog volop aan het uitproberen. En dit kan gewoon inde oven! Het bakblik is al in huis! Onze oudste zoon, (8jaar) wil bakker worden. Nou…als we dit winnen…mag hij z’n gang gaan en ik stuur je een foto als je dat leuk vindt!! ???

  Reply
 • Grianda 18 maart 2016 at 13:15

  O..ja, we kennen het meel van de Zwaluw, wat wil je met een broodbakmachine en in het zelfde dorp wonen…??

  Reply
  • Lianne 21 maart 2016 at 14:57

   O, wat leuk! Ik zet je erbij, als je wint vind ik het zeker leuk om een foto te ontvangen! 😀

   Reply
 • Mienke 21 maart 2016 at 16:40

  Lijkt me leuk om te proberen, is een keer wat anders!
  Grappig trouwens, die winactie! 🙂

  Reply
 • Elliette 21 maart 2016 at 17:09

  Hmm, ziet er lekker uit! Ik maak graag kans 🙂

  Reply
 • Mirjam 21 maart 2016 at 18:54

  Lekkerlekker! Ik doe mee!

  Reply
 • tineke 22 maart 2016 at 08:38

  Heerlijk! En indd niet te veel spijs is lekkerder, ik doe mee. 🙂

  Reply
 • Lia 22 maart 2016 at 14:04

  Mmmmm, ik heb er nu al zin in! Lekker met roomboter en suiker .. K ben toch wel n beetje trots op zo’n ijverige schoonzus! K had pas krentenbrood gemaakt, maar was beetje droog en laag. We zullen jouw recept eens proberen. Die lukt vast. Suc6 verder! Lia

  Reply
 • Jo's Daughter 22 maart 2016 at 14:35

  Ik ga Pasen vieren bij mijn zus en haar vriend. Ze wonen sinds kort samen en ze hebben mij en alle ouders en broers van zijn kant uitgenodigd in hun huisje. Ze heeft me al gevraagd voor wat kooktips, recept ideetjes enzo. Mijn zus houd van koken en van bakken, net als ik, maar een echte keukenprinses is ze niet. Dus ik vond het lastig bedenken wat leuk, haalbaar zou zijn & wat iedereen lust… Tot ik deze mooie post las, thanks 😀

  Het lijkt me nl fantastisch (en reuze lekker) als mijn zus deze overheerlijke stol zou kunnen bakken!! Helemaal niet moeilijk en met ongetwijfeld een verbluffend resultaat! Wie houd er nou niet van een eigengebakken plak Paasbrood met spijs?! Dat maakt onze eerste Paas samen vast reuze speciaal!!

  Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!