IJstaart met karamel en mokka

Sinds een paar jaar maken wij thuis ijstaart. Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar dit recept is echt een schot in de roos! De formule: mokka-schuimkoekjes, slagroom en karamelsaus is toch puur genieten in het kwadraat!

DSC07336

We gaan snel verder naar het recept, dan heb je hem binnen een kwartier in de vriezer en vier uurtjes later kan je hem al opdienen als dessert. Is dat niet mooi? Leuk en lekker voor kerst!

Ingrediënten (ijstaart – 6/8 personen)

250 gram mokka-schuimkoekjes. + extra voor decoratie
2 zakjes klop-klop
500 ml slagroom
1 tl olie voor het invetten
karamel

Bereiding

Verkruimel de mokka-schuimkoekjes boven een kom. Klop de slagroom stijf met de zakjes klop-klop.
Meng 3/4 van de koekkruimels door de slagroom. Bedek met 1/4 van de koekkruimels de bodem van de springvorm. Die van mij is 24 cm doorsnede.

De Zoetekauw4
Schep het slagroommengsel over de bodem en strijk glad. Versier met karamel en extra mokka-schuimkoekjes. Daarna afdekken en minimaal 4 uur in de vriezer.

Heb jij weleens een ijstaart gemaakt?

Volg me ook op Facebook en Instagram . Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl

4 comments

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!